Sadece kurumsal müşterilere hizmet verilmektedir. Lütfen Bakınız

MetaTrader 5 Beta 1274 sürümü

MetaTrader 5 Beta 1274 sürümü

MetaTrader 5 Beta 1274 sürümünün hedging sistem özelliği bugün piyasaya sunulmuştur. Alışılmış netting sisteminden farklı olarak hedging sistemi, aynı sembolün zıt yönlerdeki çoklu işlemleri yürütmesine bile olanak sağlamaktadır. Artık işlemciler, MetaTrader 5 kurumsal platformunu kullanarak yatırım enstrümanları ile işlem yapmak için netting sisteminden ve döviz işlemleri için hedging sisteminden faydalanabilirler.

MetaTrader 5 bünyesindeki pozisyonların yeni sistemi, yaygın olarak bilinen MetaTrader 4 işlem platformunda uygulanan sisteme benzerdir. Ancak MetaTrader 5; çoklu işlem kullanarak emir yerleştirme ve kısmi gerçekleştirme gibi geliştirilmiş emir yönetimi özelliklerini piyasaya sunmaktadır. Bir işlemcinin, bir sembol üzerinde açık bir pozisyonu varken yeni bir işlem gerçekleştirmesi durumunda yeni bir pozisyon açılmaktadır. Bu durum MetraTrader5 hedging sisteminin temelini oluşturan ana fikirdir. İşlemci, her bir pozisyon için kar seviyesini görebileceği gibi Stop Loss ve Take Profit seviyelerini ayarlayabilir.

Güncellenen birden çok varlığa dayalı MetaTrader 5 platformu test edilmek üzere kullanıma hazırdır. Test etmek için MetaQuotes-Demo sunucu üzerinden bir demo hesabı açarak platforma bağlanabilirsiniz. Platform otomatik olarak 1274 sürümüne güncellenecektir. Diyalog penceresindeki seçeneklerden “İşlemde hedge kullan” seçeneğini işaretleyerek hedging pozisyonu hesap sistemi ile yeni bir demo hesabı oluşturabilirsiniz.

Platformu test ederken lütfen aşağıda belirtilen maddeleri dikkate alınız:

  1. Hedging hesapları tarafından işlem sinyallerine abonelik gerçekleştirilmemektedir.
  2. MetaTrader 5 1241 ve daha eski versiyonlar aracılığıyla hedging pozisyonu hesap sistemi ile birlikte yeni bir hesap üzerinden işlem yapılması önerilmemektedir.
  3. Bazı işlem robotları hedge hesabı üzerinde hatalı işlem gerçekleştirebilirler.
  4. Yeni MetaEditor bünyesinde toplanan komut dosyaları, Uzman Danışmanlar ve indikatörler sanal barındırma hizmeti üzerinde çalışmamaktadır.

MetaTrader 5 beta versiyonu Hedging haricinde, birçok illüstrasyon ve eğitim videosu ile birlikte güncellenmiş bir kullanıcı kılavuzu özelliğine sahiptir. İşlemciler sadece F1 tuşuna tıklayarak sorularının çoğuna yanıt bulabilir ve platform hakkında daha fazla bilgi edinebilirler.

Bundan böyle güncellenmiş MetaTrader 5 platformu ile, Forex ve borsa işlemleri için farklı platformlar kullanılmasına gerek yoktur. Artık çeşitli finansal piyasalar için tek noktada hizmet sunan bir çözüm bulunmaktadır.

Beta 1274 versiyonunu indirerek yenilenen tüm özellikleri deneyin ve işlemcilerinizi bilgilendirin.