Sadece kurumsal müşterilere hizmet verilmektedir. Lütfen Bakınız

Interactive Brokers Group A.Ş ile Entegrasyon Sağlanmıştır

Interactive Brokers Group A.Ş ile Entegrasyon Sağlanmıştır
MetaQuotes Software ve oneZero Finansal Sistemleri, Interactive Brokers Group A.Ş ile entegrasyon sağlamak için oneZero Hub ürünü üzerinden kullanılabilen yeni bir bağlantı gateway özelliğini piyasaya sunmuştur. Gateway; hisse senetleri, vadeli sözleşmeler ve New York Menkul Kıymetler Borsası (NYSE), Londra Menkul Kıymetler Borsası (LSE), Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası (HKEX), Tokyo Menkul Kıymetler Borsası (TSE), The National Association of Securities Dealers Automated Quotations (NASDAQ) ve başka piyasaları da içermek üzere en büyük global borsa piyasalarındaki işlem görmüş enstrümanların alım satım işlemlerine olanak sağlamaktadır.

Hisse senetlerine ve vadeli sözleşmelere ek olarak oneZero Hub Gateway ürünü; geçerli tüm enstrümanlar için Piyasa Derinliği verisini kullanarak döviz pariteleri, CFD’ler ve kıymetli metaller ile işlem yapmaya imkânı sunmaktadır. Gateway aynı zamanda aracı kurumların, seçilen menkul kıymetler (örneğin; biriken temettüler) üzerinden açık pozisyonu olan tüm işlemcilere yönelik otomatik olarak kurumsal işlem gerçekleştirilmesine olanak sağlamaktadır. Yeni gateway ürününün erişim sunduğu sembol ve menkul kıymetlerin tam listesi Interactive Brokers A.Ş’nin web sitesinde bulunabilir (serbest işlemlerin dışındaki herhangi bir sembol MetaTrader 5 platformunda işlem görebilir).

Bu kurulumun en önemli avantajı; Interactive Brokers Gateway ürününü kullanan aracı kurumların, döviz piyasaları ya da geçici kuruluşlar ile direkt olarak ilişki kurmadan tek bir bağlantı aracılığıyla çoklu döviz işlemlerine erişebilme özelliğidir. MetaTrader 5 platformunda OneZero Hub Gateway özelliğinden faydalanmak isteyen aracı kurumlar, oneZero Finansal Sistemleri ile iletişime geçebilir. Interactive Brokers A.Ş ile bağlantıyı aktif hale getirmek için IB ile birlikte aktif bir hesap gerekmektedir.

Bu ortaklık üzerine; “oneZero, bu önemli ve uzun vadeli olması umut edilen entegrasyonda MetaQuotes ile doğrudan çalışmaktan dolayı oldukça heyecanlanmaktadır.” yorumunda bulunan oneZero’nun CEO’su Andrew Ralich: “ MetaTrader 5 Gateway bağlantısı için artan taleplere destek olmak, aktarma merkezi çözümümüzü ve var olan teknoloji platformumuzu güçlendirmek adına MetaQuotes ve Interactive Brokers A.Ş ile birlikte çalışmaktayız. Interactive Brokers A.Ş’nin katılımı, MetaTrader 5 Platformunda mevcut olan Piyasa Derinliği gibi kurumsal özelliklerin bir araya gelmesi açısından mükemmel bir unsurdur.

MetaQuotes Software A.Ş’nin CEO’su Renat Fatkhullin: “oneZero Gateway ürünün Interactive Brokers ile piyasaya sunulması MetaTrader 5 platformu için önemli bir adımdır.” dedi ve “Artık platformumuzu kullanan milyonlarca kullanıcı, en büyük yirmi global döviz piyasalarındaki on beş uluslararası kurumun hisse ve vadeli işlemleri üzerinden alım satım yapmak için benzersiz bir olanağa sahip.” diye ekledi.